• darkblurbg
    Jaarplanning HR bijeenkomsten


 

HR Bijeenkomst 2 november

HR Bijeenkomst 2 november

Op donderdagmiddag 2 november vond de laatste HR bijeenkomst van 2023 plaats. Dit keer bij Cosun Beet Company in Groningen. De invulling van de bijeenkomst was dit keer vanuit een hele andere invalshoek: “Beroepsvitaliteit inzetten voor Binding van medewerkers”.

HR Bijeenkomst 28 September

HR Bijeenkomst 28 September

De HR-Bijeenkomst van 28 september vond dit keer plaats gelijktijdig met het AI Congres van het Noorden in het Forum in Groningen. De bijeenkomst stond deze keer dus ook volledig in het teken van AI en de verschillende toepassingen voor HR.

HR Bijeenkomst 8 Juni

HR Bijeenkomst 8 Juni

Op donderdag 8 Juni kwamen onze leden weer bijeen voor een HR Bijeenkomst bij MBO Life Sciences in Leeuwarden. De bijeenkomst had dit keer als thema AI voor HR!

Jaarplanning Bijeenkomsten 2023

Jaarplanning Bijeenkomsten 2023

De jaarplanning van de HR bijenkomsten voor 2023 zijn bekend! De locaties zullen nog bekend gemaakt worden. Ben je ook werkzaam in proces-en maakindustrie in Noord Nederland? Ben je HR professional? Dan is ons netwerk misschien wat voor jou!

HR bijeenkomst 17 november 2022

HR bijeenkomst 17 november 2022

Voor de laatste keer dit jaar. Dit keer in het dorpshuis in het buurtgenootschap De Hoeve. Probleem: de continuïteit staat onder druk door de krimpende arbeidsmarkt. Welke invalshoeken voor je HR strategie kun je, samen met de directie, bedenken om klaar te zijn voor de toekomst?

Terugblik HR bijeenkomst 5 juli 2022

Terugblik HR bijeenkomst 5 juli 2022

Probleemstelling: Omdat veel medewerkers met pensioen gaan, is er sprake van verlies van kennis. Voordat je deze kennis hebt overgebracht, ben je “jaren” bezig. Kan dat nu niet anders?

Donderdag 16 januari, Avebe Innovation Center in Groningen.

Donderdag 16 januari, Avebe Innovation Center in Groningen.

De uitkomsten van TNO zijn binnen. Er is een paper geschreven voor de leden waar in kaart is gebracht wat de impact is van Automatisering & Robotisering, AR & VR, In-line sensortechnologie, Blockchain, Big Data(analytics), predictive maintenance, Kunstmatige Intelligentie op een aantal functies in de (food)procesindustrie. Wat dat betekent voor de competenties en talenten van onze medewerkers. Waardoor we nog beter kunnen gaan bepalen hoe daar te komen met onze medewerkers.

Dinsdag 12 november, Royal Smilde Foods in Heerenveen.

Dinsdag 12 november, Royal Smilde Foods in Heerenveen.

Met veel plezier hebben we deze bijeenkomst gehad in het nieuwe gebouw van Royal Smilde in Heerenveen. Ine van Lohuizen, Corperate HR manager Royal Smilde Foods, heeft ons meegenomen in het proces hoe zij als één van de eersten in Nederland een vernieuwde balansregeling hebben ontworpen en geimplementeerd. Een balansregeling die werkelijk bijdraagt aan Duurzame Inzetbaarheid.

Donderdag 16 mei 2019, Jacobs Douwe Egberts in Joure:

Donderdag 16 mei 2019, Jacobs Douwe Egberts in Joure:

De vorige keer hebben we de introductie van het impliciete leren gekregen van Peet Ferwerda. Dit keer heeft Marjolein Eenink verteld hoe dit bij Friesland Campina is vertaald naar de praktijk. Als we weten dat 70% bij het leren niet beïnvloedbaar is, wat kun je dan met die overige 30%. Aan de hand van vragen en deelvragen zijn we onze bedrijven gaan doorlichten. Zodat je direct aan de hand van een checklist kon zien waar jij al quick wins kunt behalen. Waardoor je medewerkers nog beter in de “ontwikkelstand” krijgt en behoudt.

Programma donderdagmiddag 15 november bij Imperial Tobacco in Joure

Programma donderdagmiddag 15 november bij Imperial Tobacco in Joure

Hoe kun je er voor zorgen dat je ook Millenials aantrekt? Maar ook dat je je eigen werknemers helpt met het besparen van hun energiekosten thuis? Waarom dit interessant is om te doen en dat het er voor zorgt dat je medewerkers op bedrijfsniveau zich ook energiebewuster gaan gedragen heeft Monique toegelicht met haar programma over Bedrijfskracht. Na de presentatie zijn we aan de slag gegaan met het matchen van vacatures en kandidaten. Ook dit keer waren er kandidaten die zichzelf “live” kwamen pitchen. Het resultaat mag er zijn. De uitnodigingen voor netwerkgesprekken zijn gepland.

Programma HR bijeenkomst 11 september, bij UWV Groningen in Groningen

Programma HR bijeenkomst 11 september, bij UWV Groningen in Groningen

Ruud Slijpen heeft inzicht gegevens in hoe het UWV werkt en cijfers over de Noordelijke arbeidsmarkt. Het UWV Friesland heeft besloten een “dedicated” persoon beschikbaar te stellen voor ons mobilititeitsnetwerk. Dit heeft er al in geresulteerd dat de eerste match met een UWV kandidaat is gerealiseerd. Ook hebben kandidaten zichzelf “live”gepitcht. Zowel voor de kandidaten als voor de leden is dit als zeer positief ervaren. Met respect en vanuit een constructieve houding ontvingen de pitch-kandidaten tips. Daarnaast werd er ter plekke ‘zaken’gedaan. De uitnodigingen voor netwerkgesprekken zijn inmiddels ingepland.

Programma HR bijeenkomst 5 juli 2018 bij Royal Smilde Foods te Heerenveen.

Programma HR bijeenkomst 5 juli 2018 bij Royal Smilde Foods te Heerenveen.

We hebben tijdens deze bijeenkomst ook een mobiliteitskandidaat gehad die zichzelf heeft gepitcht. De uitkomst was positief. Hij zal met minstens 5 leden een vervolggesprek voeren. Marcel Hirs van LambWeston heeft verslag gedaan en gedeeld hoe hij binnen zijn bedrijf handen en voeten geeft aan Duurzame Inzetbaarheid. Hij gaf praktische voorbeelden, tips. Kortom inspirerend en leerzaam. De geleerde lessen zijn: ga het gesprek met de medewerkers aan, blijf de (leidinggevenden) aanspreken en denk aan cocreatie met de vakbonden/vakbondsleden.