• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Terugblik HR Bijeenkomst 15 September 2022

Gepubliceerd op: 24-11-2022

We werpen een terugblik op onze HR Bijeenkomst van 15 September, wat speelt er bij onze leden en in de markt?

Zo doe je dat

Iedereen heeft het over EX, maar hoe zorg je hiervoor?

Iedereen wil graag een positieve Employee Experience. Zeker nu, arbeidsmarktkrapte, koopkrachtdaling. Hoe zorg je er als werkgever voor dat jouw medewerkers het gevoel hebben dat zij er toe doen? Dat ze zich gewaardeerd voelen? Dat ze zich veilig voelen, plezier hebben? Maar ook, hoe help je nu de koopkrachtdaling langzaam maar zeker duidelijk wordt. Nu de eerste loonbeslagen binnenkomen? En hoe monitor je dat?

Handig

Wij hebben in de maand september een blueprint journeymap op organisatieniveau gemaakt. Deze journeymap “vul” je met de uitkomsten van je onderzoek naar de 11 momenten die er toe doen.  

Zodat je in een overzicht ziet waar je aan de slag moet op korte en lange termijn. Maar ook het gesprek met kunt voeren binnen je bedrijf. EX is namelijk niet een HR aangelegenheid, maar ieders (MT) aangelegenheid…

Leren en inspireren

15 September was er weer een HR bijeenkomst, waarbij we dit keer in het pittoreske kerkje van Swichum hebben gezeten.

We hebben eerst geluncht en zijn na die tijd met de blueprint aan de slag gegaan. Missen we nog? Wat is herkenbaar, wat niet? Hoe meet je dat? Met wie bespreek je dat? Waar loop je tegenaan? Hoe los jij dat op?

Openheid

Het fijne van onze HR bijeenkomsten is dat je in alle vertrouwelijkheid alles met elkaar kan delen. Dat je even afstand neemt van de waan van alle dag. Dat je geprikkeld word om na te denken over je HR strategie en waar je nu staat, of dat het nog is enz.

Daarnaast hebben we ook gewoon veel plezier. En is het een feest der herkenning. Want ja, iedereen snapt elkaar zo goed.

Iets voor jou?

Ben jij ook HR professional, werkzaam in de proces- en maakindustrie in Noord Nederland? Wil je graag tijd besparen door niet zelf alle wielen uit te vinden? Dan is misschien ons HR-netwerk ook iets voor jou! Klik dan hier om contact op te nemen, meer informatie op te vragen of om je aan te melden.

Binding met je medewerkers: Hoe weet je wat medewerkers echt belangrijk vinden? En welke interventies doe je dan? En hoe meet je het succes van je interventie?