• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

HR Bijeenkomst 2 november

Gepubliceerd op: 14-11-2023

Op donderdagmiddag 2 november vond de laatste HR bijeenkomst van 2023 plaats. Dit keer bij Cosun Beet Company in Groningen. De invulling van de bijeenkomst was dit keer vanuit een hele andere invalshoek: “Beroepsvitaliteit inzetten voor Binding van medewerkers”.

“Wat heb ik nodig om mijn (toekomstige) beroep vitaal en duurzaam uit te voeren?” En “Wat is beroepsvitaliteit voor jullie branche?” waren vragen die o.a. aan de orde kwamen tijdens de interactieve presentatie van Patty Veen, kennisthemaregisseur van De Vitaliteitscampus tijdens de HR Bijeenkomst.

“Als je bezig gaat met deze vragen zou het maar zo kunnen zijn dat het ook cultuur gebonden is. Dat er bijvoorbeeld behoefte zou kunnen zijn aan een sociaal netwerk onder onze medewerkers” aldus Kim Westera. “Dit is de vraag die ik meeneem voor ons Duurzaam Inzetbaarheidsstrategie”

Alle deelnemers gingen met elkaar in gesprek. Er kwamen diverse vragen aan de orde:

  • "Hoe kunnen we er met ons alle voor zorgen dat, ook door onze medewerkers, er minder een beroep wordt gedaan op de zorg?"
  • "Hoe kunnen we zorgen dat onze medewerkers lang vitaal blijven?" Maar ook
  • "Hoe kunnen we zorgen dat we het afbreukrisico omlaag brengen van starters op de arbeidsmarkt, door de studenten beter voor te bereiden op de toekomst, zodat ze   leren welke keuze je kunt maken om (beroeps)vitaal te blijven?

- Van Toekomstbestendig naar Toekomstbehendig 

Daarna hebben we de rondleiding gehad! En omdat het campagne tijd is, was het een drukte van belang. Met 1000 vrachtwagens die ieder 24 uur komen lossen, kun je je wel voorstellen dat het aardig indrukwekkend was.

Erwin Smit Bedankt voor de gastvrijheid.
Wil je meer weten of ons netwerk voor jou interessant kan zijn? Ben jij HR-professional en werkzaam in de proces- en maakindustrie in Noord Nederland, neem dan contact met ons op: Anneke Postanneke@mobnn.nl.
Dan kunnen we verkennen of we iets voor elkaar kunnen betekenen.
We zijn geen commercieel bedrijf. We zijn een onafhankelijke HR community.

Onze missie: Elkaar versterken, kennis delen en inspireren.

Binding met je medewerkers: Hoe weet je wat medewerkers echt belangrijk vinden? En welke interventies doe je dan? En hoe meet je het succes van je interventie?