• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

HR Bijeenkomst 28 September

Gepubliceerd op: 03-10-2023

De HR-Bijeenkomst van 28 september vond dit keer plaats gelijktijdig met het AI Congres van het Noorden in het Forum in Groningen. De bijeenkomst stond deze keer dus ook volledig in het teken van AI en de verschillende toepassingen voor HR.

Allereerst gingen Anneke en Leonie van Goor met elkaar in gesprek over hoe Leonie nu AI toepast in haar dagelijkse werk. Zo ging het onder andere over het voorspellen van verzuim, diversiteit en inclusiviteit in de organisatie en de nieuwe AI Act.

In de middag sloten we aan bij de rest van het congres in een speciale '’break out room’’, waarin er een tafelgesprek was met verschillende gasten. Hier werd veel gesproken over data gedreven werken, maar ook de menselijke kant van het werken met AI werd belicht. Het was een interactief gesprek met veel vragen uit het publiek.

Als afsluiting kwamen de leden nogmaals even bijeen om te brainstormen en de dag na te bespreken. Zo bleek dat iedereen erg gemotiveerd is om aan de slag te gaan met AI, maar zo is er ook veel behoefte is aan praktische know-how’s: Hoe implementeer je nu AI in HR en welke programma’s kunnen we gaan gebruiken?  Echt de verschillende toepassingen van AI voor HR eigen maken. Genoeg om mee aan de slag te gaan dus!

Nogmaals dank voor de tijd van onze sprekers Leonie van GoorMarcel HirsMarjolein EeninkHerman OuwerkerkJolanda Bakker en Bart Beima. En de AI-hub Noord-Nederland voor de mogelijkheid om aan te sluiten bij het congres!

 

Binding met je medewerkers: Hoe weet je wat medewerkers echt belangrijk vinden? En welke interventies doe je dan? En hoe meet je het succes van je interventie?