• darkblurbg

Jongerenbijeenkomst

OP 5 juni 2024 organiseren we een bijzondere HR bijeenkomst. Een bijeenkomst georganiseerd door onze jonge medewerkers (3 à 4 pesonen). Het hoofddoel is het vergroten van het begrip hoe jongeren 'binding' en 'verbondenheid' zouden willen ervaren binnen onze organisaties.

Aukje van der Veen begeleidt dit proces om samen met deze 3 - 4 personen invulling te geven aan die bijeenkomst. Sommigen kennen haar van Futuremakers Noord en de jongerenpilots. Aukje is toegepast psycholoog.

Oproep: Als jij iemand hebt waarvan je denkt dat die het leuk vindt om mee te helpen organiseren, graag Anneke even mailen

Doel van het Evenement: Het primaire doel is het versterken van de band tussen jonge medewerkers en hun werkgevers. Om zo een nog effectievere HR-jongeren-strategie, gericht op werving, onboarding, en de groei van jong talent (employee journey). Waardoor jullie de leidinggevenden, L&D specialisten nog beter kan voorzien van een beter begrip van de behoeften en uitdagingen van onze jonge werknemers.

Doelgroep: De MBO medewerkers tot 26 jaar, werkzaam bij jou.

Verwachte Uitkomsten: We streven ernaar dat jonge medewerkers zich gewaardeerd en gehoord voelen, en dat jullie inzichten krijgen in wat belangrijk is voor deze jonge werknemers. Uiteindelijk willen we beide groepen inspireren en motiveren om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van hun bedrijf.

Kernboodschappen

  1. Luisteren en Waarderen: Benadrukken van het belang van de stem en inbreng van jonge medewerkers.
  2. Je Doet Ertoe: Bevestigen dat de bijdragen van jonge medewerkers cruciaal zijn voor het succes van het bedrijf.
  3. Dieper Inzicht: Voorzien van inzichten om hun strategieën te verbeteren.
  4. Inspiratie en Energie: Motiveren van jou om ondersteunende omgevingen voor jong talent te creëren.

Tijdsbestek en Ambitie voor organisatie: Aukje begint samen met 3-4 jongeren, met de aftrap op woensdag 6 of donderdag 7 maart van 15-17 uur. Dit gaan we afstemmen zodra we de aanmeldingen binnen hebben. Vervolgens zal er online worden opgevolgd. En op de dag zelf zal er een korte “generale repetitie” plaatsvinden, voordat onze bijeenkomst start. Deze groep bepaalt hoe de bijeenkomst eruit gaat zien en wat we gaan doen.

Ambitie 5 juni: We willen graag dat er op deze middag vele van jullie jongeren aanwezig zijn en meedoen. Dit evenement is de start van verder invulling geven aan de wens een sterke jongerencommunity op te richten. Waarbij ze jaarlijks ook een gezamenlijke HR bijeenkomst organiseren. En zouden ze prima een rol kunnen spelen bij bijvoorbeeld het  'FutureMakers Noord' event op 9 oktober 2024 (voor zover van toepassing).