• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Succesvolle derde editie Futuremakers Noord!

Gepubliceerd op: 24-10-2023

Woensdag 18 oktober heeft alweer de derde editie van Futuremakers Noord plaatsgevonden. Deze editie waren er 26 bedrijven, 125 studenten en 22 werkzoekenden uit de regio aanwezig! Het was het weer een succesvolle dag met veel matches.

Het volle programma werd geopend door wethouder Abel Reitsma en Aukje van der Veen, waarna het programma voor de werkzoekenden begon. Aanwezige jobcoaches zorgden ervoor dat het matchingsproces voor de werkzoekenden soepel verliep. Na afloop liepen alle werkzoekenden weg met een goedgevulde goodiebag met de producten van alle aanwezige bedrijven.

Hierna stroomden de studenten binnen en konden de bedrijven zich presenteren tijdens ‘’Pitch Plaza’’. De studenten van opleidingen uit de Leeuwarden en omgeving bepaalden daarna zelf met wie ze in gesprek wilden. Leden van jongerenorganisatie Claim your Future begeleidden ze daarbij. Alle studenten hadden een bingokaart die gevuld werd met stempels van de bedrijven waarmee ze in gesprek gingen. Deze gevulde bingokaart kon aan het einde van de middag worden ingeleverd voor de goodiebag.

Vervolg

De komende weken zullen we volgen hoeveel succesvolle matches er zijn en hoeveel stages, bijbanen en banen hieruit komen. Wij als organisatie kijken alweer uit naar volgend jaar!

De organisatie van de FUTUREMAKERS events is sinds 2021 in handen van Stichting Bakkracht, het Nederlands Bakkerij Centrum en Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL), in Leeuwarden in samenwerking met de bedrijvenverenigingen Bakery Sweets Center en Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland