• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Brainstormsessie Omrin

Gepubliceerd op: 30-11-2022

Sinds 1 juni zet Aukje van der Veen, toegepast psycholoog, zich in voor het Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland. Zij doet dit vanuit haar kennis en ervaring met betrekking tot het binden en boeien van jongeren.

Zo doe je dat

Het binden en boeien van de jongeren is en blijft een belangrijk thema voor leden van Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland. Maar hoe doe je dat? Wij vroegen aan onze leden welke vraagstukken er nog op de plank liggen rondom de jongeren binnen hun organisaties.

Omrin reageerde met een mooi vraagstuk. “Onze ambitie is om meer (jonge) medewerkers te betrekken bij innovatieve vraagstukken, hoe doen we dat op een manier die jongeren aanspreekt?''

Vanuit Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland is Aukje van der Veen weer ingezet als jongerentrainer voor de eerste “Pizzapraat”. Een brainstormsessie, onder het genot van een pizzapunt, aan de slag gaan met dit vraagstuk. Jonge medewerkers vanuit verschillende bedrijfstakken binnen Omrin waren aanwezig. Van chauffeurs tot medewerkers communicatie.

''Het was zo waardevol om deze gevarieerde groep op een creatieve manier met dit vraagstuk bezig te laten zijn! Ondertussen merk je dat de deelnemers steeds meer los kwam. Heel gaaf, aangezien Omrin een groot bedrijf is en ze elkaar anders misschien nooit hadden gekend. Echt een community gevoel, met nog goede ideeën ook! Het hek is van de dam, op naar de volgende.'' – Aukje van der Veen

Betrokken worden

De eindstand? Innovatieve ideeën, een ontzettend leuke avond én bevestiging van de behoefte van de jonge medewerkers mee te kunnen denken.  

De werkvorm was aansprekend en inspirerend. Het werd duidelijk hoe waardevol het is voor de  jonge medewerkers om op deze manier betrokken te worden. Bedrijfsdirecteur Rein van der Zwaag: “Dit is mooi en waardevol. Mooie ideeën waar wij mee verder kunnen”.

Benieuwd naar wat Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland nog meer doet? Houd de socials en onze website in de gaten voor meer update! Heb jij ook een vraagstuk rondom het binden en boeien van jongeren? Neem dan contact op met Anneke Post via info@mobnn.nl